En dag i den moderna skolan

Den svenska skolan sjunker allt djupare. Den rider ned sig i myren, likt kungens män i filmen Snapphanar från 1941. Väl sjunken i gyttjan går det inte att ta sig upp igen.

snapphanar

Den hemskaste filmsekvens jag minns från min barndom. Så som det går för den svenska skolan nu, även det hemskaste jag kan tänka mig för framtiden. Vi är på väg mot en kunskaps-avgrund av oanat djup. I vissa bostadsområden har den svenska skolan urartat helt och myndigheterna ser bara en utväg: att stänga skolorna, där eleverna gör som de vill, kommer och går enligt eget gottfinnande, tittar på film på lektioner och hotar och slår lärarna: http://www.dn.se/sthlm/kaos-i-skola-kan-ge-miljonboter/

Även det engelska skolsystemet upplever samma problem. Fördumningen har tydligen blivit universell.

En amerikansk filmskapare har spunnit vidare på dagens tramsskola där meningslösheterna är viktigare än vetenskapen.

I lådan ligger kampen för sanningen. ”Bry dig inte om det. Det kommer att ta slut.”

De hårda vetenskaperna är inget att ha längre. Allt fokus sätts på bladder och miljöprojekt. Dagens värdeord är ”kränkt”. Alla som skriker om hur kränkta de är, drar spaltmeter i media. Det är de kränktas fest, när exempelvis de lättstötta könsneutralisterna kan fara ut i meningslös ”hen”-debatt, snarare än att behöva lära sig något.

Det påminner mig starkt om ett avsnitt ur boken 1984 av George Orwell där huvudpersonen Winston får lära sig att även matematiken är underställd den totalitära statens lära (en omskrivning för kommunism), när han i förhöret påstår att 2+2 alltid måste vara 4, men får reda på att det lika gärna kan vara 5, beroende på partiets önskan.

O’Brien, som tillhör den översta partihierarkin och är förhörsledare av tankebrottslingar, säger att det är oviktigt om en matematiskt felaktig uppgift styr över den fysiska verkligheten; så länge man styr sina egna uppfattningar efter partiets önskan. Därefter är alla fysiska handlingar möjliga i enlighet med principerna om dubbeltänk (”Ibland är det fem. Ibland är det tre. Ibland är det allt på en gång”).

Lärarna kan snart inget alls, lärarbristen tycks vara total och man planerar till och med att pröva robot-lärare. Pröva, får vi hoppas.

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.643096/robot-jobbar-som-larare

I andra länder, i Östeuropa, som vi trodde var mycket fattigare och uslare än glansiga Sverige, får ungarna lära sig andragradsekvationer i grundskolan. Här kommer de in först i gymnasiet. Politikerna saknar helt förståelse, menar att PISA är feltänkt och hackar mest på varandra. Skolan glider långsamt utför stupet varje dag.

The botten is snart nådd.

Allt är farligt

Och nu är bacon farligt också. Det är säsong för chemtrails. Mjölk är dåligt för oss. Av fluor blir man dum. Vaccinerar man sig får man en fyrbokstavsdiagnos. Är det underligt att folk är så trötta på larmrapporter att den dag en larmrapport med verklig substans kommer, så kommer ingen att bry sig om den. Allt är farligt, utom Facebook. Den ska vi älska, som viljelösa maneter i en havsström.

Det finns ändå något positivt. Havreproducenten Oatly fick på nöten i Marknadsdomstolen för sitt smutskastande av mjölk. Oatly får mot vite inte hävda att havrebaserad mjölkdryck skulle vara en mera hälsosam produkt än mjölk. Men de kunde ursprungligen genomföra sin kampanj för att det finns en publik för vegan-vegetarian-djurens vänner-ekologiska-organiska-närproducerat-sundhet-diktatur-rörelsen.

Halloween

Välkommen till den nya ekologisk-allergiska världen där alla är rädda för mobilstrålning. Man kan inte ens sitta i godan ro på bussen och äta jordnötter (gott) utan att det ska komma någon och bråka.

Fundamentalismens fula huvud

Julafton 2014 twittrade den amerikanske astrofysikern Neil DeGrasse Tyson: ”På denna dag, för länge sedan, föddes ett barn som förändrade världen när han fyllt trettio. Grattis på födelsedagen, Isaac Newton 25 december 1642.” Tyson nämnde inte kristendomen alls i sin text.

De amerikanska kristna fundamentalisterna höll på att twittra ihjäl sig (77.000 tweets) i sin ilska över att Neil DeGrasse Tyson kunde skämta med deras gud, krävde att han skulle sudda bort sin tweet för att den inte passade deras åskådning och pekar ut Tyson som ”satanisk”. De blev arga för att han bara ville hedra en person som varit viktig för vetenskapen, som råkade födas denna dag.

neil-degrasse-tyson

Vad är det för fel på mig?

Jag är inte ett dugg allergisk mot något, är inte vegetarian, kommunist, elallergiker, gillar vetenskap, förstår teknik och har ingen bokstavsdiagnos. Jag har inget alls emot kraftledningar. Är det mig det är fel på?

Varning: Detta meddelande kan innehålla spår av nötter och sarkasmer.

Läs mer

Är informationen för fri? https://realistklubben.wordpress.com/2013/07/31/information-vill-vara-fri-ar-den-for-fri/

Sanningsrelativismen: http://www.dn.se/debatt/den-postmoderna-sanningsrelativismen-leder-oss-ner-i-en-antiintellektuell-avgrund/

3 reaktioner på ”En dag i den moderna skolan

  1. Pingback: Mjölk, kött och rödvin | freiheit66

  2. Pingback: Halsen snörper ihop sig, | Realistklubben

  3. Pingback: Halsen snörper ihop sig, – Teknikaliteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s