Voj oj oj oj oj

och wöööh-öööh-öööh-vi ska bada nakna i en aldrig sinande ström av tjatigheter på så låg nivå att det förvånar mig att svenska musikskapare kan sjunka så lågt. Ett verkshöjdens lågvattenmärke. Ungefär så kan man beskriva Melodifestivalens final. Christer Lindarw klagade på att folk inte vet hur man röstar nu för tiden – men det är bara att beklaga: ”Kom ut som en stjärna” var dålig.

Tittarantalet sjunker stadigt – det är nu det beklagliga kommer – och det är tråkigt eftersom Europa behöver något som håller unionen samman. Må det vara aldrig så korkat och lågt stående, faktum är att den ryska propagandan i radio-tv-internet och flyktingströmmen som Ryssland bombade hit, tillsammans med de splittrande lögner som sprids i media, har fått Europa att knaka i fogarna. Precis som kamrat Putin önskar.

Europa behöver därför något sammanhållande, om så bara en tjafsig melodifestival. Vad som helst som stärker den europeiska samhörigheten.

Men man ska inte förvänta sig att den breda massan begriper varför vi behöver en melodifestival. Det är kanske att hoppas för mycket. De kommer bara att sitta och hoppa framför TV-apparaterna, utan att förstå anledningen. Oavsett detta hoppas undertecknad att festivalen ändå kommer att utgöra någon slags sammanhållande element för Europa. Vi behöver mera sånt i denna tid av splittring.

En helt annan sak är att folk måste börja tänka på varför så många odemokratiska regimer dykt upp i EU på det senaste. Mellanakten i Melodifestivalen 2009 är viktigare än någonsin: https://www.youtube.com/watch?v=NcOw6aJpSsw Det enda riktigt intelligenta bidraget på många, många år. Fundera på varför björnskötarna har skyddskläder.

Tidigare inlägg om Mello 2012, en diktaturens melodifestival, som avslutas med min text om ”Tingalin goes Russia” och den ryska björnen. https://realistklubben.wordpress.com/2012/01/02/melodifestivalen-dragen-i-smutsen/

2 reaktioner på ”Voj oj oj oj oj

  1. Pingback: Den ryska kontextens olika delar | freiheit66

  2. Pingback: RÄTT låt vann den här gången | freiheit66

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s