Ryssland bättrar på sin image – inte

Nedanstående var med bred marginal det dummaste BBC någonsin publicerat, mest på grund av bristen på slutledning. Jag brukar tycka om BBC för deras utmärkta reportage, men den här gången var det uselt.

Artikeln http://www.bbc.com/news/world-europe-40287171 försöker förklara att Ryssland vill förbättra sin image som huliganland och göra Confederations Cup (juni 2017) till en lugn tillställning, för att verka rumsrent inför 2018 World Cup, en fotbollstävling som jag hoppas detta korrumperade dopingland inte får. Men FIFA har som bekant problem med mutor. Som inför VM i Qatar 2022 (17 miljoner kronor till en tioårig flicka. Privatjet till tre höjdare i internationella fotbollsförbundet. Allt för att Qatar skulle få fotbolls-VM 2022. http://www.dn.se/sport/fotboll/rapport-sa-mutade-qatar-till-sig-fotbolls-vm/)

”Currently, we have the situation totally under control, we don’t see any terror threat,” a deputy head of the FSB intelligence service told the BBC. Naturligtvis. FSB (KGB) är detsamma som Kreml som är detsamma som den organiserade brottsligheten. Givetvis har de det hela under ”kontroll”. Frågan är vilken sorts kontroll, med vilken avsikt?

BBC har andra, bättre informerade artiklar, som denna film om huliganerna Orel Butchers som bara uppträder maskerade och ser som sitt främsta mål att bråka, för att bli ihågkomna. En av slaktarna menar att de åkte till Marseille som ”professionella” för att slå till mot de brittiska ”amatörerna” i avsikt att sätta dem på plats. En huligan garanterar att ”någon kommer med 100% säkerhet att göra något” under cupen 2018. http://www.bbc.com/news/av/magazine-38992785/the-secret-world-of-russia-s-football-hooligans

Ryssarna sände ut särskilda militärt utbildade huliganskaror för att ställa till elände i Europa under fotbolls-EM 2016. Man kunde tydligen konstatera att de ryska ”fansen” var utskickade av Kreml i avsikt att bråka, eftersom de visade sig ha associationer till rysk militär. Ledaren för gänget blev utvisad från Frankrike två gånger. Det känns uppenbart att tanken var att ”vi ska vara här och bråka. Det är vårt uppdrag.” https://realistklubben.wordpress.com/2016/07/11/inga-ryssar-inget-brak/

Man blir inte militärt utbildad om inte någon ger order om det. Vem kan det ha varit? Någon som har som taktik att sprida oro och elände i Europa? Samme man kan mycket lätt låta bli att sända ut sina huliganhorder under Confederations Cup för att allt ska verka lugnt. På ytan.

Om det tillstår en sportfantast att se genom fotbollsdimmorna och skönja verkligheten bakom, sätter de stopp för spel i Ryssland. Annars blir det nya nyheter om blodiga slagsmål och slagna journalister.  Om det över huvud taget är möjligt för dem att förstå att Ryssland hotar och smutskastar dem som påtalar dopingproblemet, så att dessa tvingas emigrera. https://realistklubben.wordpress.com/2015/11/14/sport-fusk-straffar-sig-till-sist/

Visst behöver Ryssland fotbollen 2018 eftersom de redan lagt ut miljarder på att bygga arenor och ekonomin är i trasor i största allmänhet. Anläggningarna i Sochi blev tydligen mycket dyra, men står nu tomma. Västerländska, rika turister är precis vad Ryssland behöver, nu när de är bojkottade på alla sätt och vis och inte kan få in några jättesummor på olja och gas. Men turistströmmen har sinat, särskilt efter ockupationen av Krim och grymheterna i Ukraina. Som Putin sade under sitt telefonmaraton på TV nyligen ”Ett område som för tillfället heter Ukraina”.

Det är uppenbart att Putin inte kan kriga till sig Västeuropas resurser. Vi är för stora, starka och känner för stor enighet. Då måste Europa plockas sönder bit för bit, genom att han sprider oro och propaganda och orsakar sammandrabbningar med myndigheterna.

Går dum-europeerna på det? Igen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s